Autorski warsztat i wytrawne produkty w najstarszym hotelu w Krakowie Pod Różą***** – KRAKÓW, ul. Floriańska

Pod Różą to elegancka restauracja mieszcząca się w w pięciogwiazdkowym hotelu grupy Likus w samym sercu Krakowa na ulicy Floriańskiej.

Kiedyś w napływie weny spore szanse, że pojawi się tu recenzja – na teraz szanowni czytelnicy musicie się zadowolić tylko i wyłącznie fotorelacją.

Na start, wraz z pieczywem z masłem podano doskonały bulion miso.

Z kategorii poczęstunku oraz ciepłych i zimnych przystawek zamówiliśmy trzy pozycje.

Bresaola z kawowym dressingiem i perłową cebulką (28 PLN)

Krewetki z grilla w sosie sojowym z kolendrą (32 PLN)

Tatar wołowy z czarnym czosnkiem i kiszonym ogórkiem (50 PLN) – na nieostrym (grrr!) zdjęciu poniżej znajduje się połowa porcji.

Dania główne były fenomenalnym koncertem wołowiny oraz ryby wraz z interesującymi dodatkami.

Małopolski antrykot z topinamburem i czarną truflą (130 PLN)

Halibut Sterling z bisque, rakowym XO oraz dynią (135 PLN)

Na poniższych zdjęciach wdzięczą się: caponata z bundzem i dukkah (18 PLN), babka ziemniaczana z kwaśną śmietaną (18 PLN) oraz daleko w tle prawie niewidoczne dzikie brokuły z burratą (18 PLN).

Na zakończenie nie mogło zabraknąć fetit fours w formie galaretek i nugatów.


  • www / fb
  • śniadania: dla gości hotelowych
  • oferta lunchowa: pon – pt lunch finediningowy w cenie 69 PLN
  • parking: publiczny płatny poza Rynkiem
  • kącik dla dzieci: brak
  • ogródek / taras: brak
  • miejsce przyjazne zwierzakom: nie

OCENY (1-TRAGEDIA 2-SŁABO 3-OK 4-BARDZO DOBRZE 5-REWELACJA):

*** BRAK OCEN PRZEZ WZGLĄD NA DOTYCHCZAS TYLKO JEDNĄ WIZYTĘ ***

lokal / wystrój
wielkość porcji
smak
obsługa
cena / jakość

OCENA KOŃCOWA:     (jak przyznajemy szczątkowe oceny?)

Ocena: 0 na 5.

Zaobserwuj profil bezfarmazonu na Facebooku i Instagramie aby być na bieżąco z nowymi postami.

Zobacz pełną listę odwiedzonych przez nas miejsc albo sprawdź je wszystkie na posegregowanej wg ocen mapie Krakowa i okolic.

 

Jedna odpowiedź do „Autorski warsztat i wytrawne produkty w najstarszym hotelu w Krakowie Pod Różą***** – KRAKÓW, ul. Floriańska”

Dodaj komentarz

NASZE SOCIALE

NEWSLETTER

Zapisz się do naszego newslettera, a od razu po publikacji nowego posta dostaniesz od nas maila.

Nie martw się nikomu nie przekażemy Twojego adresu

PRZESZUKIWANIE BLOGA PO KATEGORIACH LUB TAGACH

burgery covid19 deser Foodtruck frytki gdzie zjeść w krakowie gdzie zjeść w nowej hucie Hotele kaczka kanapki Kanapki na ciepło Karczmy na trasie Kazimierz Kraków krewetki Kuchnia azjatycka Kuchnia polska Kuchnia włoska kurczak makarony Nowa Huta owoce morza pierogi pierogi ruskie pierś z kurczaka Pizza Pizzeria Podgórze prezent Restauracja restauracja włoska restaurant week rosół rybka rynek sałatka schabowy smażona ryba Stare miasto stek steki Streetfood Sushi tatar wołowina współpraca zupy Śniadanie śledź żeberka żurek