Pod Różą to elegancka restauracja mieszcząca się w w pięciogwiazdkowym hotelu grupy Likus w samym sercu Krakowa na ulicy Floriańskiej.
Kiedyś w napływie weny spore szanse, że pojawi się tu recenzja – na teraz szanowni czytelnicy musicie się zadowolić tylko i wyłącznie fotorelacją.
Na start, wraz z pieczywem z masłem podano doskonały bulion miso.

Z kategorii poczęstunku oraz ciepłych i zimnych przystawek zamówiliśmy trzy pozycje.
Bresaola z kawowym dressingiem i perłową cebulką (28 PLN)

Krewetki z grilla w sosie sojowym z kolendrą (32 PLN)

Tatar wołowy z czarnym czosnkiem i kiszonym ogórkiem (50 PLN) – na nieostrym (grrr!) zdjęciu poniżej znajduje się połowa porcji.

Dania główne były fenomenalnym koncertem wołowiny oraz ryby wraz z interesującymi dodatkami.
Małopolski antrykot z topinamburem i czarną truflą (130 PLN)


Halibut Sterling z bisque, rakowym XO oraz dynią (135 PLN)

Na poniższych zdjęciach wdzięczą się: caponata z bundzem i dukkah (18 PLN), babka ziemniaczana z kwaśną śmietaną (18 PLN) oraz daleko w tle prawie niewidoczne dzikie brokuły z burratą (18 PLN).


Na zakończenie nie mogło zabraknąć fetit fours w formie galaretek i nugatów.

- www / fb
- śniadania: dla gości hotelowych
- oferta lunchowa: pon – pt lunch finediningowy w cenie 69 PLN
- parking: publiczny płatny poza Rynkiem
- kącik dla dzieci: brak
- ogródek / taras: brak
- miejsce przyjazne zwierzakom: nie
OCENY (1-TRAGEDIA 2-SŁABO 3-OK 4-BARDZO DOBRZE 5-REWELACJA):
*** BRAK OCEN PRZEZ WZGLĄD NA DOTYCHCZAS TYLKO JEDNĄ WIZYTĘ ***
lokal / wystrój
wielkość porcji
smak
obsługa
cena / jakość
OCENA KOŃCOWA: (jak przyznajemy szczątkowe oceny?)

Zaobserwuj profil bezfarmazonu na Facebooku i Instagramie aby być na bieżąco z nowymi postami.
Zobacz pełną listę odwiedzonych przez nas miejsc albo sprawdź je wszystkie na posegregowanej wg ocen mapie Krakowa i okolic.
apetyczne dania 🙂
PolubieniePolubienie