Punktacja

Technika oceniania

Oceny są od 1 do 5. Wyjściową oceną każdego elementu jest 3 – które oznacza że wszystko jest tak jak  ma być – bez rewelacji, ale też bez negatywnych odczuć – typowa średnia ocena

Całkowita ocena jest składową pięciu mniejszych:

  • SMAK  – osobista ocena piszącego plus opinia współtowarzyszy;
  • CENA/JAKOŚĆ – stosunek jakości do ceny, ponieważ miejsca są różne i rozbieżność cen również;
  • WYSTRÓJ/WNĘTRZE – czy siedzenia były wygodne, czy była wystarczająca ilość miejsca, jaki był  klimat, jakość zastawy na której podawane było jedzenie. Dla foodtrucków max w tej kategorii to 3,5
  • OBSŁUGA (CZAS OCZEKIWANIA) – czy kelnerzy byli mili, czy interesowali się nami odpowiednio, czy zadawali odpowiednie pytania, czy się uśmiechali, czy byli ogarnięci, czy realizacja była zgodna z zamówieniem itp. Dla foodtrucków i miejsc z samoobsługą max w tej kategorii to 3,5
  • WIELKOŚĆ PORCJI – krótko i na temat – jak jemy to po to żeby  zaspokoić głód

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s