Włoski deser – Choco Kebab – POLSKA

WPIS EXPRESS

Jak o deserach w sumie nie piszę, bo nie jadam ich za wiele tak tym razem zrobię wyjątek. Podczas któregoś z ostatnich foodtruckowych zlotów spróbowałem nietypowego kebaba – nietypowego, bo słodkiego. Podstawą owego deseru jest włoska ciemno-biała czekolada Cremino, która w formie bloku kręci się jak kebabowe mięso, a „chocomaster” ścina je za pomocą specjalnego noża.

Czekolada wraz z wybranymi przez nas dodatkami, którymi mogą być: bita śmietana, kruszone ciastka, jogurt naturalny, Nutella, frużelina, owoce, orzechy i inne specyfiki trafia do ciepłej i puszystej naleśnikowej pity. 

Nie wiem czy opisana budka była krakowska czy przyjezdna, ale pewne jest to iż K. jeśli znowu ich spotka bez wahania wciągnie tego słodkiego kebsa jeszcze raz.

http://www.chocokebab-polska.pl/

5 myśli w temacie “Włoski deser – Choco Kebab – POLSKA

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s