WPIS EXPRESS
Jak o deserach w sumie nie piszę, bo nie jadam ich za wiele tak tym razem zrobię wyjątek. Podczas któregoś z ostatnich foodtruckowych zlotów spróbowałem nietypowego kebaba – nietypowego, bo słodkiego. Podstawą owego deseru jest włoska ciemno-biała czekolada Cremino, która w formie bloku kręci się jak kebabowe mięso, a „chocomaster” ścina je za pomocą specjalnego noża.
Czekolada wraz z wybranymi przez nas dodatkami, którymi mogą być: bita śmietana, kruszone ciastka, jogurt naturalny, Nutella, frużelina, owoce, orzechy i inne specyfiki trafia do ciepłej i puszystej naleśnikowej pity.
Nie wiem czy opisana budka była krakowska czy przyjezdna, ale pewne jest to iż K. jeśli znowu ich spotka bez wahania wciągnie tego słodkiego kebsa jeszcze raz.
Z ostrym sosem poproszę 🙂
PolubieniePolubienie
Heh no tabasco z czekoladą musi klepać 😉
PolubieniePolubienie
Wygląda smakowicie! Mam nadzieję, że pojawi się podczas najbliższych foodtruck’owych zjazdów, bo chętnie go spróbuję 😀
PolubieniePolubienie
widziałam, widziałam taki foof truck, chętnie bym spróbowała 😉 Albo w domu sobie zrobię;)
PolubieniePolubienie
Muszę się wybrać na takiego kebaba 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba