Smaczne pierogi – Pierogarnia – KRAKÓW, ul. Lea

Dobra wiadomość dla fanów pierogów i naleśników. Dosłownie minutę od korporacyjnego budynku Pascal we wrześniu 2016 otworzyła się Pierogarnia czynna w tygodniu w godzinach 11:00-17:00.

Menu jest takie jak na poniższym obrazku:

img_1147

Do pierogów możemy wybrać dodatek w formie: masła, masła czosnkowego, cebulki, skwarków, śmietany, boczku, oliwy.. Ja miałem ochotę na pierogi z mięsem więc zamówiłem dużą porcję pół na pół: kurczak i mięso wieprzowe ze skwarkami.

Oczekujących nie było wielu, więc zamówienie dostałem po 5 minutach. Dla żyjących w biegu jest numer telefonu pod który można zadzwonić celem wcześniejszego zamówienia (505 164 975), ale uwaga panie nie gwarantują jego odbierania w godzinach szczytu.

Pierogi były świeże, dobrze sklejone, nierozgotowane, sprężyste. Ciasto było w sam raz, a mięsne farsze z dodatkiem pietruszki bardzo dobrze smakowały. Okrasa w formie skwarek była strzałem w 10tkę. Pierogi nie pływały w tłuszczu, a same skwarki były idealnie chrupiące i pachnące.

Różnica między kurczakowymi, a wieprzowymi była zdecydowana i wyczuwalna. Oprócz smaku, wizualnie kurzy farsz był jaśniejszy i zawierał pietruszkę (ten smak był dla mnie troszkę bardziej mdły).

Nie ma do czego się przyczepić – polecam zdecydowanie – porcja 12 sztuk za 14PLN to dobra inwestycja.

OCENY:

lokal / wystrój 3
wielkość porcji 4
smak 4
obsługa 3
cena / jakość 4,5

SUMA 18,5 (tutaj sprawdzisz co się składa na oceny)

Polub bezfarmazonu na facebooku aby być na bieżąco z nowymi postami.

Wszystkie odwiedzone przeze miejsca z jedzeniem w okolicach Armii Krajowej zobaczysz TUTAJ

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s