Włoski deser – Choco Kebab – POLSKA

WPIS EXPRESS

Jak o deserach w sumie nie piszę, bo nie jadam ich za wiele tak tym razem zrobię wyjątek. Podczas któregoś z ostatnich foodtruckowych zlotów spróbowałem nietypowego kebaba – nietypowego, bo słodkiego. Podstawą owego deseru jest włoska ciemno-biała czekolada Cremino, która w formie bloku kręci się jak kebabowe mięso, a „chocomaster” ścina je za pomocą specjalnego noża.

Czekolada wraz z wybranymi przez nas dodatkami, którymi mogą być: bita śmietana, kruszone ciastka, jogurt naturalny, Nutella, frużelina, owoce, orzechy i inne specyfiki trafia do ciepłej i puszystej naleśnikowej pity. 

Nie wiem czy opisana budka była krakowska czy przyjezdna, ale pewne jest to iż K. jeśli znowu ich spotka bez wahania wciągnie tego słodkiego kebsa jeszcze raz.

http://www.chocokebab-polska.pl/

5 odpowiedzi na „Włoski deser – Choco Kebab – POLSKA”

  1. Z ostrym sosem poproszę 🙂

    Polubienie

    1. Heh no tabasco z czekoladą musi klepać 😉

      Polubienie

  2. Wygląda smakowicie! Mam nadzieję, że pojawi się podczas najbliższych foodtruck’owych zjazdów, bo chętnie go spróbuję 😀

    Polubienie

  3. widziałam, widziałam taki foof truck, chętnie bym spróbowała 😉 Albo w domu sobie zrobię;)

    Polubienie

  4. Muszę się wybrać na takiego kebaba 🙂

    Polubione przez 1 osoba

Dodaj komentarz

NASZE SOCIALE

NEWSLETTER

Zapisz się do naszego newslettera, a od razu po publikacji nowego posta dostaniesz od nas maila.

Nie martw się nikomu nie przekażemy Twojego adresu

PRZESZUKIWANIE BLOGA PO KATEGORIACH LUB TAGACH

burgery covid19 deser Foodtruck frytki gdzie zjeść w krakowie gdzie zjeść w nowej hucie Hotele kaczka kanapki Kanapki na ciepło Karczmy na trasie Kazimierz Kraków krewetki Kuchnia azjatycka Kuchnia polska Kuchnia włoska kurczak makarony Nowa Huta owoce morza pierogi pierogi ruskie pierś z kurczaka Pizza Pizzeria Podgórze prezent Restauracja restauracja włoska restaurant week rosół rybka rynek sałatka schabowy smażona ryba Stare miasto stek steki Streetfood Sushi tatar wołowina współpraca zupy Śniadanie śledź żeberka żurek