Prawdziwie węgierski przysmak – Traditional Hungarian Langos Foodtruck – ŁÓDŹ

WPIS EXPRESS po Street Food Polska Festiwal – Galeria Kazimierz – maj 2017

Langosz – duma i chluba kuchni węgierskiej. Mąka pszenna, drożdże, ugotowane i ubite ziemniaki, mleko, cukier, sól i olej – jakoś tak wygląda standardowy skład owego specyfiku. Cienkie ciasto wrzuca się na chwilę na gorący olej i wyciąga do odsączenia.

27389536_unknown

Ekipa foodtrucka podczas dwóch dni zlotu proponowała poniższe menu:

27389520_unknown

Miałem okazję spróbować wersji Veggie czyli  standardowego placka ze śmietaną, czosnkiem i serem na wierzchu którego znajdowała się rukola.

Kto jadł langosza ten wie czego oczekiwać. Na pewno powinien chrupać i ten chrupał. Ser i czosnek powinny być wyczuwalne – i były. Śmietana nie może zabijać wszystkiego innego i nie zabijała. Langosz nie był też ciężki dla żołądka, co czasami się zdarza przy potrawach smażonych w głębokim oleju. Pyszność pełną gębą !

Chłopaki jak nie jeżdżą po zlotach to stacjonują w Łodzi – cieszę się, że spróbowałem ich w Krakowie. Plus za płatność kartą. Śmiało mogę polecić.

OCENY (1MIN – 5MAX):

lokal / wystrój 3
wielkość porcji 3,5
smak 4
obsługa 3
cena / jakość 5

SUMA 18,5 (tutaj sprawdzisz co się składa na oceny)

Polub bezfarmazonu na facebooku aby być na bieżąco z nowymi postami.

7 thoughts on “Prawdziwie węgierski przysmak – Traditional Hungarian Langos Foodtruck – ŁÓDŹ

  1. Jadłem 3 różne smaki z tego Food tracka, prowadzi go, Węgier z krwi i kości, przesympatyczny gość 🙂 i dogaduje się po polsku.
    Dla mnie Langosz jest lepszy od pizzy, choć pizzę uwielbiam, no ale każdy ma innego smaka 🙂

    Polubione przez 1 osoba

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s