Bar Burgerownia Czyżyny Jedzenie Kraków Ocena końcowa: (2) Słabo Rynek Główny

Sieciówka nie zdała egzaminu – Bobby Burger – KRAKÓW

Po ciężkim treningu siłowym bardzo ważna jest suplementacja białka. Mięso wołowe jest idealnym dostawcą tego makroelementu. W grudniu 2015 wybór jego dostawcy padł na mały lokal z paroma stolikami w środku –  Bobby Burger w Nowej Hucie.

Zamówiłem na wynos Classic’a z podwójnym mięsem (w sumie 240g surowego mięsa).

Po 10  min oczekiwania dostałem torebkę z pudełkiem i zawiniętym w folię burgerem.

Po otwarciu ukazała się nadpalona bułka ze sporą ilością sezamu. Po pierwszym gryzie poczułem wybrany przeze mnie sos BBQ – smakował jak sklepowy chemiczny. Dwa mięsa były za bardzo usmażone, wyglądały jak z Maca – mdłe i suche.  Przez ilość sosu BBQ, całkowicie pomidor i dwa kawałki ogórka były całkowicie niewyczuwalne. 

Ogólnie słabo – cena 17 PLN za dwa mięsa wydaje się mała, ale biorąc pod uwagę, że kotlet w standardowym pojedynczym waży 120g (u konkurencji foodtruckowej nawet i 200g) nie jest to jakaś super promocja.

  

Po tej kulinarnej „przygodzie” obniżam punktację smaku. Nie wrócę. Szkoda, bo po wcześniejszej wizycie byłem zadowolony – no ale to był inny lokal (recka poniżej pod mapami) 


https://bobbyburger.pl/


OCENY (1-TRAGEDIA  2-SŁABO  3-OK  4-BARDZO DOBRZE  5-REWELACJA):

  • lokal / wystrój  3
  • wielkość porcji 2,5
  • smak  1,5
  • obsługa 3
  • cena / jakość 1,5

OCENA KOŃCOWA:  2,4 / 5  (tutaj sprawdzisz co się składa na oceny)

Screenshot 2020-06-03 at 00.26.30


Polub bezfarmazonu na Facebooku i Instagramie aby być na bieżąco z nowymi postami.

Zobacz pełną listę odwiedzonych przez nas miejsc albo sprawdź je wszystkie na posegregowanej wg ocen mapie Krakowa i okolic.


 

RECENZJE SPRZED PONAD TRZECH LAT 

BB w momencie pisania tej recki (listopad 2015) znajdował się aż w pięciu miejscach w Krakowie.

Poniższy tekst dotyczy burgerowni przy ulicy św. Tomasza. W środku znajduje się pare miejsc przy barze i trzy stoliki w głębi lokalu. Do wyboru  w menu mamy parę rodzajów bułek, wołowinę standard albo premium (+3PLN), kurczak albo vege. Do tego możemy dorzucić sosy wg naszego uznania i 4 rożne sery. Każdego burgera możemy mieć w rozmiarze duble oraz triple. Fajny pomysł z kombinacjami pod klienta. Wszystko jest czytelnie rozpisane na tablicy.

Przy sześciu czekających osobach nasze 4 burgery pojawiły się przy stoliku po 10 minutach – bardzo dobry timing. Plusem lokalu jest koncesja na piwo.

Moim wyborem był cheese-bacon za 15 PLN. Zaczynając od bułki to trzeba powiedzieć, że była fajnie chrupiąca i nie spalona. Smak dodatków oraz ich proporcje w sam raz. Nie zabijały smaku mięsa, które rzeczywiście dominowało, było ugrilowane jak należy i dobrej jakości.

Kolega R. zamówił sobie mięso z lepszej części tzw limousine, komentarz był ‚bez różnicy’. Może przy dwóch jednakowych burgerach coś by się dało wyczuć? A może lepsza jakość nie zawsze idzie w parze z lepszym smakiem?

Frytki nie spalone, chrupiące – trochę mała porcja.

bb

Podsumowując na szybko. Sprytny pomysł z komponowaniem swojego indywidualnego zamówienia, fajnie, że jest piwko. Ceny przyzwoite, a smak spełnia oczekiwania. Pozytywnie.

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

%d blogerów lubi to: