Jeden z pierwszych foodtrucków w grodzie Kraka – Street Slow Food – KRAKÓW, ul. Kupa i inne lokalizacje

Ciężarówka koloru zielonego, zaparkowana na ogół na ulicy Kupa na Kazimierzu. Przed nią drewniane palety służące za siedziska i metalowe beczki robiące za standy. W lecie spoko klimat, ale zimą jedzenie w takich warunkach do przyjemnych nie należy.

Ruch w interesie jest spory. Przy sprzyjającej aurze w porze obiadowo-kolacyjnej trzeba być przygotowanym na co najmniej 20 minutowe czekanie na burgera.

Zamawiamy spośród około 10 opcji (ceny od 15PLN Classic do około 20PLN w zależności od dodatków, dostępna również opcja z kurczakiem). Burger smażone się na grillu z prawdziwym ogniem. Mięso grillowane standardowo parę minut z każdej strony, pod koniec dorzucana jest bułka.

Gotowego burgera dostajemy zapakowanego w gruby biały papier. Po otwarciu nic się nie wylewa i nie wypada, wszystkie składniki grzecznie w środku się trzymają, sosy nie szukają od razu luki żeby znaleźć się na naszych spodniach czy bluzce.

Bułeczka smaczna i chrupiąca i w sam raz wielkościowo pasuje do całej kompozycji burgera, lekko posypana sezamem. Mięso wyborne i super ugrillowane, czuć zapach ognia oraz pieprzu, soczyste. Chłopaki w sumie nigdy mnie nie zapytali jak ma być zrobione, ale przy takiej ilości zamówień mogliby się pogubić. Dodatki nie zakłócają smaku wołowiny, którą panowie kupują podobno od zaprzyjaźnionego masarza, a nie z dyskontów. Mięsiwo waży 200g, więc posiłek jest naprawdę spory – spokojnie można najeść się podstawowym Classic’kiem.


W chwili pisania tego postu (wrzesień 2015) uważam, że jest to NAJLEPSZY BURGEROWY FOOD TRUCK w Krakowie.


Wizyta listopad 2015:  W Aniburgerze mieszanka rukoli,  oscypka i żurawiny rozwaliła mnie na łopatki.

Bacon smakiem i zapachem bekonu oraz sosu BBQ dostaje maksymalnie maksymalną notę. W obu przypadkach sosy, a w szczególności majonezowo jogurtowy są super dodatkami idealnie komponującymi się z kanapką – nie przeważają w smaku i nie zabijają dodatków czy mięsa. Perfecto.

Wszystko to co zostało napisane wcześniej potwierdzam po raz kolejny. Dwa burgery wyśmienite w smaku.


Wizyta czerwiec 2016: Chutney z batatem i sosem mango. Wielki jak wszystkie inne, ale UWAGA z dodatkiem kolendry, która jest bardzo wyczuwalna i intensywna.

img_8967img_8966


Od maja 2017 chłopaki zajeżdżają co wtorek swoją ciężarówką pod wieżowce na Armii Krajowej co nie ukrywam bardzo, ale to bardzo mnie cieszy. Poniżej zdjęcia Batataja (20 PLN) oraz Dyniowego z wymienionym mięsem wołowym na kuraka (20 PLN)

Oba bydlęce, ciężkie, masywne, pachnące, soczyste – no zajebiste cóż tu wiele pisać.

img_5320img_5319

OCENY (1-TRAGEDIA  2-SŁABO  3-OK  4-BARDZO DOBRZE  5-REWELACJA):

  • lokal / wystrój   3
  • wielkość porcji    4 4,5
  • smak    5 4,5 (kilka razy na Kupie nie był tak doskonały jak na samym początku)
  • obsługa     3
  • cena / jakość    4,5

SUMA  19,5 (tutaj sprawdzisz co się składa na oceny)

Streat Slow Food Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

One thought on “Jeden z pierwszych foodtrucków w grodzie Kraka – Street Slow Food – KRAKÓW, ul. Kupa i inne lokalizacje

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s