FOODTRUCK NIECZYNNY – Grill Box, KRAKÓW, ul. Bora Komorowskiego

FOODTRUCK NIECZYNNY


Grill box ulokowany przy biurowcach Quattro na Bora – Komorowskiego pierwszy raz odwiedziłem we wrześniu 2015.

W godzinach obiadowego szczytu 12.30 – 15.00 musimy liczyć się z czekaniem na bułkę nawet i pół godziny, ale jest na to alternatywa. Chłopaki mają opcję zamawiania telefonicznego (533 776 999). Kiedy to zrobimy, o ustalonej porze idziemy, płacimy i odbieramy gotowe bułki bez czekania.

Menu liczy około 5 burgerów, jest też opcja z kurczakiem. Co tydzień wymyślana jest nowa kombinacja składników i powstają ciekawe kompozycje smakowe. Burgery w cenie około 14PLN. Najtańszy Classic kosztuje 12PLN, w zestawie z frytkami/wedgesami posypanymi ciekawym mixem przypraw za 14PLN. Mięso ma około 150g. Można też zamówić zapiekankę albo hot-doga.

Burger podany na tekturowej tacce i opakowany cienkim papierem otwartym do połowy. Frytki w pudełku. Klasyczny burger jest w porządku, mięso soczyste i pachnące, składniki  i sos majonezowo – jogurtowy nie zabijają smaku i nie dominują. Bułka delikatnie przypieczona. Problemem jest to, że zawsze coś wypada i trzeba wyjadać z papieru w którym burger jest zapakowany. Całość wygląda bardzo estetycznie, ale za każdym razem 1/4 składników ląduje właśnie w papierze.

Raz skusiłem się na opcję Qwadrat w specyficznej kwadratowej bułce. Niestety porażka. Trochę więcej mięsa bo 200g, ale niestandardowe pieczywo nie daje rady. Po paru gryzach zaczyna sie rozpadać od sosu, nie da się go wygodnie złapać i znowu kończy się na wyjadaniu resztek z papieru.

IMG_5529

IMG_5530

IMG_5531

Polecam spróbować dobrej wołowiny, ale pamiętajmy, żeby zaopatrzyć się w serwetki, bo wszystko jak wspomniałem będzie nam wypadać dookoła. To psuje ogólne wrażenie i  za to  minus, bo inne burgerownie jakoś sobie z tym radzą. Smakowo ‚kozak’ – polecam zdecydowanie.


Updejt z marca 2016: Spróbowałem burgera z kurczakiem oraz z classica z podwójnym wołowym mięsem.

Pierwszy z delikatnie ostrym sosem, nie lubię pikantnych tematów, ale ten był w sam raz. Pierś soczysta i dobrze ugrilowana.

Podwójny wołowy daje nam około 50g białka także jest to idealny wybór w dzień treningowy. Mięso wysmażone w sposób należyty, przez dwa kawałki czuć było zdecydowany jego smak. Składniki dobrze sklejone.

Te dwie bułki potwierdziły mi wciąż mistrzowską formę Grill Boxa.


Update z grudnia 2016: podwójny kurczak super pożywny, dla kogoś potrzebującego sporej ilości biała jest opcją doskonałą.


OCENY (1-TRAGEDIA  2-SŁABO  3-OK  4-BARDZO DOBRZE  5-REWELACJA):

  • wygląd trucka  3
  • wielkość porcji  4
  • smak  4
  • obsługa  3,5
  • cena / jakość  4,5

OCENA KOŃCOWA:  3,8 / 5 (tutaj sprawdzisz co się składa na oceny)

Screenshot 2020-06-03 at 00.26.30


Polub bezfarmazonu na Facebooku i Instagramie aby być na bieżąco z nowymi postami.

Zobacz pełną listę odwiedzonych przez nas miejsc albo sprawdź je wszystkie na posegregowanej wg ocen mapie Krakowa i okolic.

Dodaj komentarz

NASZE SOCIALE

NEWSLETTER

Zapisz się do naszego newslettera, a od razu po publikacji nowego posta dostaniesz od nas maila.

Nie martw się nikomu nie przekażemy Twojego adresu

PRZESZUKIWANIE BLOGA PO KATEGORIACH LUB TAGACH

burgery covid19 deser Foodtruck frytki gdzie zjeść w krakowie gdzie zjeść w nowej hucie Hotele kaczka kanapki Kanapki na ciepło Karczmy na trasie Kazimierz Kraków krewetki Kuchnia azjatycka Kuchnia polska Kuchnia włoska kurczak makarony Nowa Huta owoce morza pierogi pierogi ruskie pierś z kurczaka Pizza Pizzeria Podgórze prezent Restauracja restauracja włoska restaurant week rosół rybka rynek sałatka schabowy smażona ryba Stare miasto stek steki Streetfood Sushi tatar wołowina współpraca zupy Śniadanie śledź żeberka żurek