Samoobsługowy kraftowy multitap – Nalej Se – KRAKÓW, ul. Rzeźnicza

Owe miejsce to pierwszy w Krakowie SAMOOBSŁUGOWY (i właśnie na to słowo proszę zwrócić uwagę) multitap w Krakowie. O co w tym chodzi? Już tłumaczę.

Kupujecie przy barze kartę, którą uzupełniacie określoną przez Was kwotą. Doładowanie możecie zlecić obsłudze lub ogarnąć samemu za pomocą apki na telefon! Tak APKI NA TELEFON! Po instalacji łączycie ją z Waszą kartą i et’ voila – macie to!

Z doładowaną kartą idziecie do ściany z kilkunastoma kranami, wkładacie ją do szczeliny i do kufla nalewacie se TYLE ILE CHCECIE. W tym samym czasie na wyświetlaczu widzicie saldo, kwotę to zapłaty i litraż. Do wszystkich danych macie również dostęp z poziomu aplikacji. Coś pięknego.

W lipcu 2025 przetestowaliśmy z chłopakami nowe nalejowe menu.

Żebra wieprzowe (59 PLN) w super glazurze i z odchodzącym od kości mięsem.

Tatar z kurkami (39 PLN) z razowym chlebem to zgodna para.

Obydwa hotdogi w słodkich bułkach drogie – to fakt: z krewetkami (48 PLN) i z frankfurterką (39 PLN), ale traktując je jako przystawkę na pewno nie będziecie zawiedzeni. 

Stek z przepony nazywany często stekiem rzeźnika (59 PLN) soczysty, miękki i z pysznymi ziemniaczkami. W tej cenie to promocja. 

Ich v-frytki chrupią jak szalone – smakują tak samo od wielu lat. 

Gońcie, nie czekajcie 🏃🏃🏻‍♀️🏃‍♂️

P.S. Dla full transparentności – rolka powstała po wizycie w ramach zaproszenia od restauracji. Jedzenie zamówiliśmy incognito i dopiero na końcu przyznaliśmy się kim jesteśmy. Za pokazane dobra nie zapłaciliśmy, ale kartę dzięki której nalewaliśmy se piwo doładowaliśmy we własny zakresie 🍺🍻


W lutym 2025 Naleje obchodzili 4-te urodziny, więc wpadliśmy w kilka osób na browce oraz szamkę. Pojedliśmy i popiliśmy, a niebawem wrócimy na testy nowej karty.


W czerwcu 2024 odwiedziliśmy nową lokalizację Nalej Se tuż przy Galerii Kazimierz. W porównaniu do Zabłocia, obecny lokal jest większy, również i na ogródku zmieści się więcej osób.

Z kolegą S. poprosiliśmy o dwie pozycje.

Horrendalnie drogiego hot doga krewetkami tygrysimi w stylu lobster rolls / sos spicy mayo / seler / czosnek / masło / szczypiorek / prażona cebulka / maślana bułka paluch oceniliśmy jako nudnego i zdecydowanie nie wartego prawie 5 dyszek. Bułka na końcach była już sucha i co to w ogóle za pomysł, aby owoce morza posypywać tłustą prażoną cebulką?

Choripan (38 PLN) czyli popularna w Ameryce Południowej kanapka – domowej roboty chorizo / gouda / chimichurrri / marynowana czerwona cebula / bagietka była zdecydowanie lepsza. Coś się tutaj dzięki lekkiej pikanterii działo, lecz spójrzcie na zdjęcie poniżej – przecież to raptem przekąska – nie pojecie nią wcale…


We wrześniu 2023 zaordynowaliśmy z chłopakami tace:

  • pełną (84 PLN): skrzydełka teriyaki / boczniaki w tempurze / gillowane kawałki kukurydzy / frytki V / krążki cebulowe / piklowane warzywa / sosy: spicy mayo, BBQ.
  • rarytasów (109 PLN): pokrojony stek z przepony / ozory wołowe w glazurze sezamowo – sojowej / żołądki drobiowe w glazurze z tamaryndowcem / frytki V / pikle / krążki cebulowe / sosy: spicy mayo, BBQ.

Obydwie do piwera są w sam raz. Patrząc pod kątem wielkości, jedną można liczyć na 2-3 osoby.


Dwa miesiące wcześniej w lipcu 2023 testowaliśmy inne okazy.

Z poprzedniej karty nie zostało prawie nic – wyjątkiem jest kanapka Kondensator (37 PLN). Oprócz niej na ruszt wpadł również hot dog z żołądkami (33 PLN) oraz tost z golonką w panko (38 PLN).

Nalejowe żołądki to coś kompletnie innego niż możecie się spodziewać. Specyfiki w grubej, słodkiej glazurze są bardzo ciężkie do rozpoznania jako piąta ćwiartka.

Opankowana golonka robi robotę – patrząc pod katem wielkości do ceny to skubana droga, ale trzeba przyznać, że bardzo apetyczna.


  • FB / IG
  • śniadania: dostępne
  • oferta lunchowa: ?
  • parking: w Galerii Kazimierz lub płatny przy ulicach obok
  • kącik dla dzieci: dostępny
  • ogródek / taras: tak, można usiąść na zewnątrz
  • miejsce przyjazne zwierzakom: przez wzgląd na spore tłumy i głośne towarzystwo temat może być utrudniony, ale na na zewnętrznym ogródku z pieskiem spokojnie da radę

OCENY (1-TRAGEDIA 2-SŁABO 3-OK 4-BARDZO DOBRZE 5-REWELACJA):

lokal / wystrój 5 (super klimat)
wielkość porcji 3,5
smak 3,5
(samo)obsługa 3,5
cena / jakość 3,5

OCENA KOŃCOWA:  3,7 / 5    (jak przyznajemy szczątkowe oceny?)

Ocena: 3.5 na 5.

Zaobserwuj profil bezfarmazonu na Facebooku i Instagramie aby być na bieżąco z nowymi postami.

Zobacz pełną listę odwiedzonych przez nas miejsc albo sprawdź je wszystkie na posegregowanej wg ocen mapie Krakowa i okolic.


RECENZJE SPRZED PONAD TRZECH LAT

W lipcu 2022 skorzystaliśmy z zaproszenia i wpadliśmy na testy weekendowych śniadań (w tym czasie jeszcze do lokalu na Zabłociu).

Wartym wspomnienia jest wystrój tego miejsca, który nawiązuje do znajdującej się tu niegdyś fabryki elektroniki Telpod. Mnogość retro wyposażenia nie pozwoli Wam tego nie zauważyć. Fajnie, że tli się ta fabryczna nutka, bo po elektrofabryce nie ma już ani śladu – na jej miejscu powstał nowoczesny akademik, na parterze którego znajdziecie właśnie Nalej Se.

W pubie jak to w pubie dostaniecie również strawę. Taką w sam raz do drinkowania – komfortową, sycącą i kaloryczną.

Dokładne składowe oraz ceny poszczególnych pozycji znajdziecie na zdjęciu powyżej, więc nie będę ich powtarzał. Zobaczcie jak te cuda prezentują się na żywo.

Frytki z serem i bekonem, bułki i obwarzanki z kiełbaskami i szarpanym mięsem, pełnowartościowe angielskie z wybitną kaszanką, puszyste pankejki z syropem klonowym, boczkiem i sadzonym czy w końcu domowy hummus z szakszuką.

Te śniadania są idealnym orężem na kaca. Wasza wątroba i żołądek nie pozostaną wobec nich obojętne. Tłuszcz i węglowodany wkręcą je na wysokie obroty i zmuszą układ trawienny do wzmożonego wysiłku.

Będziecie oblizywać palce i zamieniać się talerzami, lecz wiedzcie iż owe dania nie są dla fit dziewczynek. To konkretne, kaloryczne armaty, które napełnią Was na dobrych kilka godzin – w wypadku naszej szóstki, pierwsi dorośli zaczęli ponownie odczuwać głód po około pięciu godzinach.

Idźcie (bo na pewno jeśli macie kaca nie jedźcie!) i sami oceńcie te hardkory. Tylko pamiętajcie! Nie znajdziecie tu twarożków o obniżonej zawartości tłuszczu ani chudych wędlin. Jecie na własną odpowiedzialność.


W trzecim tygodniu czerwca 2021 przyszedł czas wypicia i zjedzenia czegoś z chłopakami z poprzedniej firmy.

Przyszedłem jako pierwszy i było jeszcze widno, więc moje fish & chips (29 PLN) na zdjęciu prezentuje się jako tako. Niestety na dalszych rycinach będzie już tylko ciemniej i gorzej. Robiłem co mogłem, aby z ajfonowych nocnych zdjęć cokolwiek wyciągnąć, ale cudów nie ma – wyszło jak wyszło.

No dobrze wracając do klasyka kuchni angielskiej, dwa kawałki dorsza panierowanego w chrupiącym i dobrze po usmażeniu odsączonym cieście piwnym serwuje się z rewelacyjnym domowym Coleslawem, ciepłym groszkowym puree, ogromną ilością majonezu oraz frytkami w kształcie litery V. Te ostatnie są oczywiście gotowcami (bardzo podobne jadłem od McCain), jednak usmażone w sam raz i jak na mrożone smakowały bardzo w porządku. Całość jak najbardziej do powtórzenia.

P. nawijał coś tam o diecie, więc żeby udowodnić iż to nie żarty, z menu które de facto znajdziecie tutaj zaordynował sałatkę Cezar (26 PLN) czyli klasyk z filetem z kurczaka, smażonym boczkiem, Grana Padano, pomidorkami koktajlowymi i cesarskim sosem. Delikatną dawkę węgli zapewniały pokrojone w kostkę grzanki. Kolega zjadł ze smakiem.

Sz. od początku zapatrywał się na kanapki. W karcie jest ich kilka, finalnie zdecydował się na Kondensatora (30 PLN) z długo pieczoną szarpaną wieprzowiną, domowym sosem BBQ, majonezem, kiszonym ogórem, i czerwoną cebulą. Składniki całkowicie wypełniały maślaną, słodkawą brioszkę, a w zestawie podawane są również V-frytki. Porcja godna oraz idealna do kraftowego browaru. Satysfakcję z wyboru bez problemu dało się wyczytać na Jego twarzy.

F. także poprosił o sandłicza, ale pod każdym względem zgoła innego. Oscyloskop (32 PLN) w chrupiącej ciabaccie dzierży pieczone plastry indyka z sosem pesto, pomidora, rukolę, czerwoną cebulę oraz mozzarellę. Całość spaja pomidorowy sos z kaparami. Na tym talerzu również znalazły się V-frytki. Konsument wyraził się o tej pozycji bardzo pochlebnie.

W. kładąc swoje zamówienie na stole wydawał się bardzo rozbawiony zapytaniem o ilość sztućcy do nachosów na bogato (22 PLN). Być może są jednak tacy, którzy jedzą te meksykańskie chipsy „wiosłami”? Finalnie dostał od obsługi widelec + nóż 😀 Nachosy przyładowano smażonym boczkiem, topionym serem, papryką pepperoni oraz gęstą śmietaną i szczypiorkiem. W dodatkowym pojemniku podano domową salsa mexicana. Co prawda ze sztućców nie korzystaliśmy, ale wszyscy razem z ową przekąską szybko się rozprawiliśmy.

Nalej Se to świetna miejscówka na wypad ze znajomymi. Ot tak, po prostu posiedzieć w wolnym czasie jak i na grubsze okazje.

Destynacja doskonała na lato jak i na zimę. Wspominałem, że to miejsce ma dwa ogródki? Jeden od frontu, a drugi na tyłach. W tym drugim jest djka, stoliki z krzesłami, oraz sekcja z leżakami. Mało tego – jest stół do ping ponga i piłkarzyki. Pełny chill.

3 odpowiedzi na „Samoobsługowy kraftowy multitap – Nalej Se – KRAKÓW, ul. Rzeźnicza”

  1. ryba z frytkami-takie to proste, a takie pyszne!

    Polubienie

  2. Uwielbiam, ale do tej pory bałam się cokolwiek jeść. Wczoraj mnie namówiliście i wszyscy były sto procent zadowoleni. Dzięki !!

    Polubienie

  3. układ trawienny nie ma nic wspólnego x kacem😊😊

    Polubienie

Dodaj odpowiedź do okularnicawkapciach Anuluj pisanie odpowiedzi

NASZE SOCIALE

NEWSLETTER

Zapisz się do naszego newslettera, a od razu po publikacji nowego posta dostaniesz od nas maila.

Nie martw się nikomu nie przekażemy Twojego adresu

PRZESZUKIWANIE BLOGA PO KATEGORIACH LUB TAGACH

burgery covid19 deser Foodtruck frytki gdzie zjeść w krakowie gdzie zjeść w nowej hucie Hotele kaczka kanapki Kanapki na ciepło Karczmy na trasie Kazimierz Kraków krewetki Kuchnia azjatycka Kuchnia polska Kuchnia włoska kurczak makarony Nowa Huta owoce morza pierogi pierogi ruskie pierś z kurczaka Pizza Pizzeria Podgórze prezent Restauracja restauracja włoska restaurant week rosół rybka rynek sałatka schabowy smażona ryba Stare miasto stek steki Streetfood Sushi tatar wołowina współpraca zupy Śniadanie śledź żeberka żurek