Foodtruck Jedzenie Kraków Kuchnia polska Nowa huta Ocena końcowa: (3) Jest OK Streetfood

Conieco Zapiekanki – KRAKÓW, Zalew Nowohucki

Czy jest ktoś kto nie lubi zapiekanek? Pewnie tak, ale my do antyfanów tego PRL-owskiego przysmaku na pewno nie należymy.

O Conieco powiedziała nam kiedyś I. i do tej pory zdążyliśmy już zjeść kilka sztuk. Truck stacjonuje w zlokalizowanym tuż przy Zalewie Nowohuckim żarciowozowym skwerze – Huta Wita. Inne znajdujące się w tym miejscu oraz na innych krk skwerach ciężarówki sprawdzcie tutaj.

Wracając do tematu zapiekanek, to taki doskonały okaz powinien charakteryzować się:

  1. chrupiącą i świeżą bagietką,
  2. przyprawionymi i smakowitymi pieczarkami,
  3. ciągnącym się, wysokojakościowym serem,
  4. niezabijającymi bazy dodatkami,
  5. wybornym ketchupem i majonezem,
  6. obecnością szczypiorku.

Tak na dobrą sprawę, Coniecowe zapiekanki „odhaczają” 4 na 6 z wyżej wymienionych. Odjęliśmy dwa oczka za dwukrotny brak zieleniny z ostatniego punktu oraz za średnio dobry, sztuczny majo.

Poniżej przedstawiamy kilka spróbowanych przez nas odmian we wrześniu 2020:

  • klasyczna z serem i pieczarkami (10 PLN)
  • z suszonymi pomidorami, prażonym słonecznikiem, lazurem (14 PLN)

Jedliśmy również wersję ze szpinakiem, fetą i włoskimi orzechami (13 PLN), ale ta jakimś cudem nie załapała się na zdjęcie.

Każdy gryz to lekkie chrupnięcie, mocny zapach i smak świeżych „szampinionów”, finezyjne ciągniecie się nabiału i wykończenie Heinz’em (tak mi się wydaje). Nie posądzam właściciela o to, że codziennie smaży gar pieczarek z cebulą, ale ktokolwiek jest ich dostawcą zna się na rzeczy. Urzekły nas świetne chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku bagiety.

Po tych trzech zapieksach gotowi byliśmy wystawić bułom oceny celujące… niestety w październiku 2020 coś mnie podkusiło na zapiekankę o szumnej nazwie Na bogato (14 PLN). Cóż tu dużo pisać, sami spójżcie na tą bogatość…

Szynka parmeńska hmmm ile jej było – 1/3 plastra? I nie wydaje mi się, aby to rzeczywiście była oryginalna Parma. Ser Bursztyn? Wyczułem w dwóch gryzach. Pomidorki koktajlowe – 1 sztuka przekrojona na dwie połówki. Całość posypana suszoną bazylią. Niezłe bogactwo nieprawdaż. Na oryginalne powinna znajdować się jeszcze rukola, lecz na moje życzenie jej nie dano.

No i jak coś takiego ocenić? Co się w ogóle stało? Czy to jednorazowa pomyłka czy ekipa tak chowa bogactwo pod kołdrą zieleniny i nikt tego po prostu nie zauważa? A może sprzedano mi ostatnią tego dnia zapiekankę z ostatnich resztek lub dostałem ją za karę gdyż zjawiłem się tuż przed zamknięciem? Nie wiem, nie udało mi się „przesłuchać” dziewczyny w trucku, gdyż od razu po wydaniu bagiety zamknęła przyczepę.

Bardzo, ale to bardzo się zawiodłem i nie wiem kiedy wrócę – szczególnie, że doszły mnie słuchy o nowych wypasionych zapieksach na Skwerze Judah.

Conieco nie skreślam z prywatnej zapiekankowej listy, gdyż nawet najlepszym zdążają się potknięcia. Będąc w rejonach Zalewu jeszcze raz wezmę na warsztat „bogatą” zapieksę i wtedy też wyrobię sobie ostateczne zdanie. Po wszystkim nie omieszkam tutaj ogłosić „werdyktu” 😉



OCENY (1-TRAGEDIA 2-SŁABO 3-OK 4-BARDZO DOBRZE 5-REWELACJA):

wygląd trucka 3
wielkość porcji 2,5
smak 3
obsługa 2,5
cena / jakość 2,5

OCENA KOŃCOWA: 2,7 / 5   (jak przyznajemy szczątkowe oceny?)


Polub bezfarmazonu na Facebooku i Instagramie aby być na bieżąco z nowymi postami.

 

Zobacz pełną listę odwiedzonych przez nas miejsc albo sprawdź je wszystkie na posegregowanej wg ocen mapie Krakowa i okolic.

 

5 komentarzy

  1. Mamy nadzieję, że dostaniemy jeszcze jedną szansę. Tak naprawdę nie potrafimy wytłumaczyć co się stało ten jeden raz. Jest nam poprostu wstyd 😦 Nie mniej jednak liczymy na kolejne odwiedziny tym bardziej, że zawitał do nas nowy piec konwekcyjny więc chrupkość zapiekanki zyskała inny wymiar 😉

    Ps: pieczarki robimy sami 😉

    Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

%d blogerów lubi to: