Conieco Zapiekanki – KRAKÓW, Zalew Nowohucki

Czy jest ktoś kto nie lubi zapiekanek? Pewnie tak, ale my do antyfanów PRL-owskiego przysmaku nie należymy.

O Conieco powiedziała mi kiedyś I. i do tej pory zdążyliśmy już kilka sztuk zjeść.

Truck stacjonuje w zlokalizowanym tuż przy Zalewie Nowohuckim skwerze – Huta Wita.

W lipcu 2025 siostra spróbowała od nich zapieksy ciężkiej jak działo. Ową wagę robiła bardzo duża ilość sera, bazyliowe pesto, koktajlowe pomidorki i szynka. Sera było na tyle dużo iż zdominował cały wypiek…


Poniżej przedstawiamy kilka spróbowanych przez nas odmian we wrześniu 2020.

Klasyczna z serem i pieczarkami (10 PLN)

Z suszonymi pomidorami, prażonym słonecznikiem i lazurem (14 PLN)

Jedliśmy również wersję ze szpinakiem, fetą i włoskimi orzechami (13 PLN), ale ta jakimś cudem nie załapała się na zdjęcie.

Każdy gryz to lekkie chrupnięcie, mocny zapach i smak świeżych „szampinionów”, finezyjne ciągniecie się nabiału i wykończenie Heinz’em (tak mi się wydaje). Nie posądzam właściciela o to, że codziennie smaży gar pieczarek z cebulą, ale ktokolwiek jest ich dostawcą zna się na rzeczy. Urzekły nas świetne chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku bagiety.


Po tych trzech zapieksach gotowi byliśmy wystawić bułom oceny celujące… niestety w październiku 2020 coś mnie podkusiło na zapiekankę o szumnej nazwie Na bogato (14 PLN). Cóż tu dużo pisać, sami spójżcie na tą bogatość…

Szynka parmeńska hmmm ile jej było – 1/3 plastra? I nie wydaje mi się, aby to rzeczywiście była oryginalna Parma. Ser Bursztyn? Wyczułem w dwóch gryzach. Pomidorki koktajlowe – 1 sztuka przekrojona na dwie połówki. Całość posypana suszoną bazylią. Niezłe bogactwo nieprawdaż. Na oryginalne powinna znajdować się jeszcze rukola, lecz na moje życzenie jej nie dano.

No i jak coś takiego ocenić? Co się w ogóle stało? Jednorazowa pomyłka czy ekipa tak chowa bogactwo pod kołdrą zieleniny i nikt tego po prostu nie zauważa? A może sprzedano mi ostatnią tego dnia zapiekankę z resztek lub dostałem ją za karę gdyż zjawiłem się tuż przed zamknięciem? Nie wiem, nie udało mi się zapytać dziewczyny w trucku, gdyż od razu po wydaniu bagiety zamknęła przyczepę.

Bardzo, ale to bardzo się zawiodłem i nie wiem kiedy wrócę – szczególnie, że doszły mnie słuchy o nowych wypasionych zapieksach na Skwerze Judah.

Conieco nie skreślam z prywatnej zapiekankowej listy, gdyż nawet najlepszym zdążają się potknięcia.

Będąc w rejonach Zalewu jeszcze raz wezmę na warsztat bogatą zapieksę i wtedy też wyrobię sobie ostateczne zdanie.


OCENY (1-TRAGEDIA 2-SŁABO 3-OK 4-BARDZO DOBRZE 5-REWELACJA):

wygląd trucka 3
wielkość porcji 2,5
smak 3
obsługa 2,5
cena / jakość 2,5

OCENA KOŃCOWA: 2,7 / 5   (jak przyznajemy szczątkowe oceny?)


Polub bezfarmazonu na Facebooku i Instagramie aby być na bieżąco z nowymi postami.

 

Zobacz pełną listę odwiedzonych przez nas miejsc albo sprawdź je wszystkie na posegregowanej wg ocen mapie Krakowa i okolic.

 

5 odpowiedzi na „Conieco Zapiekanki – KRAKÓW, Zalew Nowohucki”

  1. Mamy nadzieję, że dostaniemy jeszcze jedną szansę. Tak naprawdę nie potrafimy wytłumaczyć co się stało ten jeden raz. Jest nam poprostu wstyd 😦 Nie mniej jednak liczymy na kolejne odwiedziny tym bardziej, że zawitał do nas nowy piec konwekcyjny więc chrupkość zapiekanki zyskała inny wymiar 😉

    Ps: pieczarki robimy sami 😉

    Polubienie

    1. I leci plusior za komentarz 🙂

      Polubienie

    2. Dostaniecie i jak zauważył Marcin plus za ustosunkowanie się do recki. To się ceni 🙂

      Polubienie

  2. faktycznie wersja na bogato nie powala bogactwem 🙂

    Polubienie

  3. Kurde też zawsze ich lubiłem, a ostatnio kilkukrotnie się naciąłem i już robię sobie przerwę od Conieco

    Polubienie

Dodaj komentarz

NASZE SOCIALE

NEWSLETTER

Zapisz się do naszego newslettera, a od razu po publikacji nowego posta dostaniesz od nas maila.

Nie martw się nikomu nie przekażemy Twojego adresu

PRZESZUKIWANIE BLOGA PO KATEGORIACH LUB TAGACH

burgery covid19 deser Foodtruck frytki gdzie zjeść w krakowie gdzie zjeść w nowej hucie Hotele kaczka kanapki Kanapki na ciepło Karczmy na trasie Kazimierz Kraków krewetki Kuchnia azjatycka Kuchnia polska Kuchnia włoska kurczak makarony Nowa Huta owoce morza pierogi pierogi ruskie pierś z kurczaka Pizza Pizzeria Podgórze prezent Restauracja restauracja włoska restaurant week rosół rybka rynek sałatka schabowy smażona ryba Stare miasto stek steki Streetfood Sushi tatar wołowina współpraca zupy Śniadanie śledź żeberka żurek