Burger po byku czyli Bull Burger Grill – KRAKÓW, ul. Szpitalna

Moda na burgery nie przemija, a my całkiem niedawno (listopad 2016) odwiedziliśmy kolejne w Krakowie miejsce je serwujące. Na dole postu jest dopiska z czerwca 2018. 

Mini lokal wielkości może 40 metrów kwadratowych z czego prawie połowę zajmuje kuchnia z centralnym grillem za szybą. W środku nie ma zwykłych stolików z krzesłami, zjemy siedząc na hokerze przy podłużnych stolikach wzdłuż ściany.

W menu jest 10 odmian burgerów, mocno zaakcentowane jest to, że możemy zażyczyć sobie własny stopień wysmażenia oraz zamienić 200g mięsa wołowego na takiej samej wielkości filet kurczaka.

Spróbowaliśmy Classica 17PLN oraz Frencha 21PLN z serem gorgonzola oraz chutneyem cydrowo – gruszkowym. W środku nie było nikogo, więc zamówione buły dostaliśmy na drewnianych deskach po 10 minutach.

img_1041

Pierwsze wrażenie bardzo positiv – ciężkie burgery po rozpakowaniu z papieru uwolniły cały bukiet zapachów grilowanego mięsa. Lekko chrupiące, sezamowe, niskie, nienapompowane bułki wyglądały zachęcająco i trzymały w ryzach składniki – dolna część nie rozleciała się do samego końca. Mięso było wysmażone wg zamówienia, idealnie doprawione i zmielone.

Classic smakował wybornie, dodatki w formie ogórka, pomidora i świeżej, sprężystej sałaty tylko podbijały lekko smaczek pachnącego mięsa. Sos nie dominował i nie był chemiczny.

img_1042

French to całkiem inna bajka – nie moja bajka. Połączenie gruszki i gorgonzoli jest ciekawe i bardzo intensywne. Nie znaczy to, że był zły – bo nie był. K. smakował, ale takie połączenia trzeba lubić.

img_1043

Chłopaki z obsługi zainteresowani byli opinią i poziomem zadowolenia po konsumpcji.

Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić to byłaby to cena małej niegazowanej wody „Kropla Beskidu” – 6 PLN.

BBG oceniam bardzo dobrze i na pewno powrócę na testy jakiejś wersji z kurakiem.


Jak powiedziałem tak półtora roku później uczyniłem i w czerwcu 2018 wróciłem na Classica z kurczakiem (17 PLN). Po około 15tu miutach dostałem takiego bugsa:

img_3672

Pierwsza myśl: trochę mało apetyczny wygląd, ale w sumie go się je, a nie się na niego gapi. Po dwóch gryzach wyczułem strasznie mocno posolone, ale ugrillowane wciąż na soczyście mięso. Buła wporzo, dodatki bez polotu – sałata taka jakaś oklapnięta, trzy plasterki ogórka sklepowego na samym dole buły takie bidne jakieś…

No nie porwał mnie ten drobiowy hamburger – znam kilka lepszych kurczakowych opcji w Kraku…

http://bullburger.pl/

OCENY:

lokal / wystrój 3
wielkość porcji 4
smak 4
obsługa 3
cena / jakość 4

SUMA 18 (tutaj sprawdzisz co się składa na oceny)

Wszystkie odwiedzone przez nas miejsca z burgerami zobaczysz klikając TUTAJ.

Polub bezfarmazonu na Facebooku i Instagramie aby być na bieżąco z nowymi postami.

 

Zobacz pełną listę odwiedzonych przez nas miejsc albo sprawdź je wszystkie na posegregowanej wg ocen mapie Krakowa i okolic.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s