Corner Burger – KRAKÓW, ul. Dajwór

W piątkowy wieczór (grudzień 2015) przyszedł czas na wypróbowanie kolejnego miejsca burgerowego na Kazimierzu. Ziomeczek przyjaciel D B  od jakiegoś czasu zachwalał tą miejscówkę.

Lokal prosty, bez ekstrawagancji. Menu jak to bywa w takich miejscach wypisane na tablicy kredą. Oprócz hambuksów można zamówić frytki i oczywiście hipsterskie napoje. Wszystkie burgery mają 200g wołowiny, dla turbogłodnych są też powiększone combo specjały.

Tym razem wybór padł na dwa burgery miesiąca w cenach i ze składnikami wg poniższego zdjęcia:

Chwila oczekiwania i dwa pakunki od razu po pojawieniu się na stoliku powaliły wielkością. Po odwinięciu zgrabnie zapakowanych burgerów szybkie zdjęcia i zastanowienie: „Jak to ugryźć?” Ja sobie radzę, ale K. ma spore problemy.

Mój burger bardzo włoski. Szynka parmeńska, gorgonzola, rukola, oliwki – wszystko to intensywnie góruje w smaku. Suszone pomidory i sos czosnkowy skutecznie otępiają kubeczki smakowe i mam problem z najważniejszym – czyli mięsem. Po paru gryzach już jest lepiej i powoli zaczynam czuć wołowinę – jest dobrze, bardzo dobrze. Nie jest spalona, jest smaczna i soczysta. Burger znikł po około 5 minutach.

 

K. przez wielkość nie zjadła nawet połowy swojego, a ja byłem tak najedzony moim, że dałem radę spróbować tylko parę gryzów. Orzechy w miodzie z wiśniami i serem lazur – smak kosmos. Słodka musztarda zamiast przełamywać smak jeszcze mocniej go osładzała – jak dla mnie za bardzo.

Minusem w dwóch bułach były bardzo cienkie spody, które już po chwili zrobiły się mokre. Jak dla mnie bułki powinny być też lekko przypieczone i chrupiące, a te były tylko ciepłe.

Podsumowując Corner spokojnie wchodzi na burgerowe podium i bez problemów może mierzyć się z najlepszymi. Żeby mieć 100% pewność niebawem spróbuję tam coś z klasycznych smaków. Na teraz ‚kot’ i oby tak dalej.


Update z paru dni później: Z ekipą firmową A. i W. zamówiliśmy Classica, Texas BBQ (na zdjęciach) oraz BOSSa. Miałem okazje spróbować dwóch pierwszych.

Classic z paroma kawałkami pomidora i ogórka oraz ogromną ilością sałaty (może nawet trochę za dużo) Bardzo dobrze wysmażone mięso oraz super sos ‚majonezowo – ketchupowy’. Burger nie wyglądał apetycznie, ale zapewniam, że jest warty swojej ceny 16PLN.

 

Texas BBQ (21PLN) składniki jak w Classicu plus z dodatkowo smażonymi krążkami cebulowymi, serem Cheedar oraz bekonem. Też wypasiony. Sos BBQ średnio mi podszedł – może dlatego, że był jakiś ‚inny’ niż wszystkie – nie taki śliwkowy. Nie znaczy to bynajmniej, że mi buła nie smakowała – wszystko było ok ale to było inne BBQ niż się spodziewałem.

 

BOSSa nie próbowałem , ale W. zachwalał, a że jadł w wielu slowfoodach to zna się na temacie.

Dolne części bułki we wszystkich trzech zamówieniach były za cienkie i szybko robiły się mokre – to bym poprawił.

O obsłudze ciężko się wypowiedzieć, zamawiamy przy kasie, bez uśmiechów i ceregieli. Poprawnie

Po tej wizycie upewniłem się co do klasy lokalu i podtrzymuję wysoką ocenę.

http://www.cornerburger.pl/

OCENY (1-TRAGEDIA  2-SŁABO  3-OK  4-BARDZO DOBRZE  5-REWELACJA):

  • lokal / wystrój  3
  • wielkość porcji  4,5
  • smak  4,5
  • obsługa  3
  • cena / jakość   4,5

SUMA    19,5 (tutaj sprawdzisz co się składa na oceny)
Corner Burger Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s