Kolejny foodtruck z burgerami – Boogie Truck – KRAKÓW, Kazimierz Skwer Judah

W jesienne zimne wieczory można dostrzec minusy streetfoodowych kolacji. Chłodny wiatr i temperatura około 6 stopni nie sprzyja czekaniu na upragnionego burgera przez około 20 minut. No ale w listopadzie 2015 miałem taką ochotę na kawał wołowiny w bułce, że postanowiłem odwiedzić żółtą ciężarówkę znajdującą się na skwerze Judah w krakowskim Kazimierzu. (Na dole postu przeczytacie update z czerwca 2017).

Wybrałem BBQ (17 PLN) i co warte podkreślenia zostałem zapytany o poziom wysmażenia. Poprosiłem o dobrze wysmażony z racji mniejszego głodu i zamawiania jednego na spółę razem z K., która nie uznaje surowego mięsa. Ja lubię średnie wysmażenie, ale dam radę zjeść też dobrze zrobionego, na odwrót mogłoby to nie zadziałać.

Po 20 minutach, które dłużyły się niesamowicie, w końcu doczekałem się upragnionego zawiniątka i szybko pobiegłem z nim do auta. Pierwsze spojrzenie na przekrojoną połówkę nie do końca mnie przekonało, że mięso było rzeczywiście well-done. Parę gryzów i byłem pewny, że do kotleta użyto za dużo pieprzu i jak dla mnie zdecydowanie za dużo surowej, czerwonej cebuli. W moim odczuciu smak cebuli i pieprzu zabijał wszystko inne. BBQ był ledwie wyczuwalny – zdecydowanie za mało go zastosowano. Bardziej czułem sos majonezowy i dodatki. Bułka grillowana parę minut z mięsem nabrała chrupkości. Ilość sezamu była taka jak trzeba.

IMG_6710

Spodziewałem się czegoś lepszego. Fakt, mięsa było dużo – podobno 180g, ale tak jak napisałem wyżej zbyt popieprzone. Obsługa bardzo miła i rozmowna o godzinie 23ej – to duży plus po całym dniu ich pracy.

Wrócę spróbować innego jakiegoś bardziej wyrafinowanego smaku, ale na teraz Boogie Truck nie jest w mojej czołówce.


 

Degustacja podwójnego Classica (25 PLN) w czerwcu 2017 wypadła bardzo pozytywnie. Tak jak dawniej zostałem zapytany o poziom wysmażenia mięsa, zdecydowałem się na medium i takie właśnie dostałem po 15tu minutach.

Mięso nie było już takie przepieprzone (w sensie, że nie szczypało w język), smakowało doskonale, a standardowe dodatki były dla niego tłem (w końcu znajdowało się tam 360g wołu). Posmakował mi bardzo konserwowy podłużny ogórek. Sezamowa bułka jak widać na zdjęciu była bardzo cieniutka i lekko zamokła, ale wzorowo poradziła sobie z naporem wnętrzności i do samego końca trzymała je w ryzach. Klasa!

Tym samym podnoszę oceny Boogie Truckowi gdyż zdecydowanie na to zasługuje.

img_4885img_4884

Parę dni później spróbowałem Classica Sałaciarza (16 PLN) w którym zamiast bułki wszystko owinięto pożywieniem królików. Nie będę ściemniał, nie był jakiś super, ale dla potrzebujących pożywienia bez węgli jest spoko opcją.

 

OCENY (1-TRAGEDIA  2-SŁABO  3-OK  4-BARDZO DOBRZE  5-REWELACJA):

  • lokal / wystrój     3
  • wielkość porcji    3 3,5
  • smak                    3,5 4
  • obsługa                3,5
  • cena / jakość      3 3,5

SUMA     16,5 17,5 (tutaj sprawdzisz co się składa na oceny)

Boogie Truck Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

2 thoughts on “Kolejny foodtruck z burgerami – Boogie Truck – KRAKÓW, Kazimierz Skwer Judah

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s